iSupports logo

MOT als basis

Partnership

De Maasvlakte OlieTerminal (MOT) is al decennia een belangrijke basis voor ruwe olie voor de raffinaderijen in de Rotterdamse haven. En het is de basis geweest waar iTanks is ontstaan. Ten tijde van dat begin ontstond ook MOVE, een unieke samenwerking tussen MOT en Verwater. 

Op de Maasvlakte Olie Terminal vindt op- en overslag van ruwe aardolie plaats. De terminal bevindt zich op de punt van de Maasvlakte en beschikt over 39 tanks met een totale capaciteit van 4.500.000m3 die geschikt zijn voor opslag van ruwe aardolie. Daarmee is MOT een van de grootste terminals ter wereld. Voor het onderhoud aan de grote tanks is MOT een samenwerking aangegaan met Verwater. Sinds ruim tien jaar gebeurt dat onder de noemer MOVE (MOT en Verwater). In die samenwerking worden successen en tegenvallers gedeeld. En dat zorgt voor een zeer effectief onderhoudsproces met terugkerende besparingen.

In deze samenwerking dienen de deelnemende partijen één gezamenlijk doel, de oplevering van de tank binnen budget en planning. En dat zorgt voor een krachtige samenwerking. MOVE en iTanks zijn ongeveer gelijktijdig ontstaan op de Maasvlakte OlieTerminal met veel dezelfde teamleden.  De combinatie van denkkracht en de openheid richting een gezamenlijk doel typeert beide organisaties en zorgt steeds weer voor mooie resultaten.