iSupports logo

Bolster Safety

Inspiratie

In 2015 is door TNO, iTanks en Malmberg SAM Safety opgericht. SAM is een afkorting van Safety At Mainport. Veiligheid in de haven. SAM is een digitaal leermiddel met een groot aantal modules – tot nu toe meer dan 150 – en verschillende games. Met SAM worden medewerkers getraind op het gebied van veiligheidsrisico’s, door middel van korte 10 minuten veiligheidstrainingen. Dit biedt SAM nog steeds, maar na de start biedt SAM inmiddels veel meer. Ze zijn ook expert in veiligheidsscreening bij dagelijkse poorttoegangen en SAM wordt gebruikt voor onboarding bij turnarounds en projecten. 

Nu in 2020 is SAM bekent onder de naam Bolster Safety. Waar bij SAM de nadruk lag op effectiever trainen, richt Bolster Safety zich daarnaast ook op inzicht in de capaciteiten van het team. Wat gaat er goed? Waar liggen de verbeterpunten? Wie heeft er extra training nodig? Effectief en efficiënt kunnen bijsturen dus. Bolster Safety biedt concrete handvatten om de vakkennis in het team op peil te houden en brengt risico’s in kaart. Zodat met concrete acties de veiligheid vergroot kan worden.

Door dit project wordt de werkvloer met elkaar veilig gehouden. Niet alleen in de haven, maar in elke risicovolle industrie. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere delen van Europa.